Några ord om CI Labs

Grunden för CI Labs är den forskning som bedrivs vid Collective Intelligence Labs på Handelshögskolan i Stockholms forskningsinstitut (SIR). Vi erbjuder utbildning och konsultation i hur individer, team och organisationer kan utveckla sin kollektiva intelligens.

Vårt fokus är den kollektiva intelligens som skapas när människor samarbetar i team, grupper och andra mer lösa konstellationer, som sammantaget utgör en organisation. Grundfrågan i vår forskning är hur organisationer systematiskt kan arbeta för att stödja vardagliga kunskapsintegration och kollektiva intelligens som uppstår när människor arbetar tillsammans.

Philip Runsten
Philip Runsten08-736 9476philip.runsten@cilabs.se
Philip Runsten är doktor i ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Hans avhandling "Kollektiv förmåga, en avhandling om grupper och kunskapsintegration" presenterades och försvarades i augusti 2011. Samma år tilldelades den utmärkelsen Årets HR-forskning. Hans bok tillsammans med Andreas Werr, "Kunskapsintegration: om kollektiv intelligens i organisationer", nominerades till Årets HR-bok 2016. Hans fortsatta forskning fokuserar på kunskapsintegration mellan människor som arbetar i kunskapsintensiva miljöer, kännetecknade av komplexitet, tvetydighet och osäkerhet. Hans nuvarande forskning handlar om att utveckla kollektiv intelligens i mikrosystem (teamnivå), med hjälp av digitalt stöd.

Philip har tidigare arbetat inom konsultbranschen, där han inledde sin karriär på Accenture 1988-95. Han har varit medgrundare och chef för konsult- och riskkapitalföretag som Connecta, Deseven och Influence.
Andreas Werr
Andreas Werr08-736 9742andreas.werr@cilabs.se
Andreas Werr innehar Lars Erik Lundbergs professur i företagsekonomi, särskilt Human Capital Management. Han är även ordförande för Center for HRM och Knowledge Work vid SSE Institute for Research (SIR). Han doktorerade vid Handelshögskolan i Stockholm med en avhandling som fokuserade på metodologiers funktioner i managementkonsulters arbete.

Hans nuvarande forskningsintressen rör talent management, kunskapsintegration i kunskapsintensiva team, delning av misslyckanden, HRM i professionella organisationer samt upphandling, användning och konsekvenser av managementkonsulter i deras kundorganisationer. Andreas Werr har varit engagerad i undervisning på alla nivåer, främst inom områdena managementkonsulting, förändringsledning, HRM, ledning av professionella tjänsteföretag och kvalitativa metoder.
Gunnar Westling
Gunnar Westling070-717 47 82gunnar.westling@cilabs.se
Gunnar Westling, ekonomiedoktor (inriktning ledning och organisation från Handelshögskolan i Stockholm), har arbetat med ledarutveckling i 30 år. Som forskare har Gunnar fokuserat på ledarskap och lärande vid innovationsarbete och i komplexa utvecklingsuppdrag. I sin doktorsavhandling följde han hur ingenjörer via formella och informella möten, det vi skulle kalla mikosystem, löste olika typer av komplexa tekniska problem. Utveckling av ledningsgrupper är, och har varit en viktigt spår för Gunnar under många år, och han har bidragit till utveckling av bättre ledningsgrupper i en mängd organisationer, inte minst inom staten och offentlig sektor. I flera fall har han följ med ledningsgrupperna i deras arbete över många år.